TO Tivat učesnik na online konferenciji GGDD20 – Global Green Destinations Days 2020

23-Septembar-2020

Tivat, kao prva destinacija u Crnoj Gori koja je započela rad na međunarodnom priznanju “Green Destinations”, biće aktivni učesnik online konferencije GGDD20 (Global Green Destinations Days 2020).
Peto izdanje Globalnih dana zelenih destinacija 2020 (GGDD20) ove godine se održava u periodu od 6. do 9. oktobra. GGDD je godišnja konferencija koja ima za cilj povezivanje stručnjaka iz oblasti turizma sa akcentom na pronalaženju održivih rješenja za turističke destinacije. U godini pandemije ovom događaju možete pristupiti online i pratiti uživo interaktivne prezentacije, diskusije i radionice. U okviru GGDD20 biće upriličena i ceremonija dodjele nagrada za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu (Sustainable TOP 100 Destinations of 2020).

Teme ovogodišnje online konferencije su:

Smanjivanje klimatskog uticaja
Sertifikacija za podršku oporavku destinacije
Jačanje ponosa i poštovanja kulturnog nasljeđa
Nezavisno od turizma
Redefinisanje turističkog uspjeha

Direktorica Turističke organizacije opštine Tivat Danica Banjević govoriće u okviru teme Sertifikacija za podršku oporavku destinacije, u utorak, 6. oktobra, na kojoj će učestvovati i Rod Hilman, izvršni direktor kompanije Ecotourism Australia, iz Australije, Tuncay Kuleli, direktor pomorske strukovne škole u Bodrumu, iz Turske i Penny Spoelder, viša saradnica u kompaniji TRC Tourism, iz Niue. Na ovoj sesiji će se raspravljati o tome na koji način se destinacije drže svojih održivih vrijednosti u kriznim vremenima i kako se mjeri održivost uz pomoć programa sertifikacije destinacije.

Ceremonija dodjele nagrada za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu održava se šesti put za redom, a ove godine biće upriličena prvog dana održavanja konferencije 6.oktobra. Turistička organizacija Tivta i JP Morsko dobro su aplicirali za ovu prestižnu nagradu, a rezultati i dobitnici će biti predstavljeni na ovoj konferenciji. U konkurenciji se nalaze destinacije kod kojih su prepoznati dobri primjeri prakse kada je održivost u pitanju. Nominovani su morali da pruže opsežne informacije o naporima za održivost destinacije i daju dobar primjer održivosti iz prakse. Nominacije su ocijenili tim Sustainable top 100, članovi TOP 100 međunarodnog komiteta i eksperti iz zemalja, pod koordinacijom “Green Destinations”.

Budući da će ovogodišnji događaj GGDD20 okupiti odabrane lidere važnih turističkih destinacija, ovo je jedinstvena prilika za učenje od stručnjaka u toj oblasti i otkrivanje praktičnih primjera za održivost destinacije, pozivamo sve zainteresovane da se priključe besplatnoj online konferenciji na sljedećem linku: https://greendestinations.org/events/ggdd20-home/.

post image